Wagner O nama - Matic inženjering
  • Upravna zgrada: Sedam sekretara SKOJ-a br.40
  • Proizvodnja: L324, Poskurice, Srbija, 34 000 Kragujevac

O nama - Matic inženjering

Primarna delatnost firme MATIĆ INŽENJERING d.o.o. je projektovanje i izrada automatskih postrojenja za površinsku zaštitu u industriji metala, drveta i polimera. U zavisnosti od radnog komada zaštitni površinski sloj se nanosi u vidu tečnih ili suvih (praškastih) premaza. Deo naše usluge je montaža i puštanje u rad, sa kompletnom propratnom dokumetacijom i instruktažom radnog kadra tog automatskog postrojenja.

MATIĆ INŽENJERING je osnovao g. Prvoslav Matić, dipl. inženjer mašinstva, u Kragujevcu 2000. godine, sa ciljem da se kvalitetnim poslovanjem i jedinstvenim tehnološkim rešenjima odvoji od konkurencije i uspostavi značajno tržišno prisustvo.

Ambiciozan početak stvarao je primarne vrednosti i korene firme u osvajanju tehnologije i tehničkih rešenja dostupnim na tržištu. Iskustvo početnih projekta je usmeravalo i navodilo u brzi uspon i razvoj firme.

Upravo ovakvim uspešnim rezultatima privukli smo znatiželju mnogih firmi iz naše branše i omogućili saradnju sa njima. Zvanični distributer industrijskog programa firme J. WAGNER GmbH (Markdorf – Nemačka) postajemo od 2005. godine, i kroz niz godina saradnje uspešno integrišemo i implementiramo tehnologiju farbanja i nanošenja svih vrsta zaštitnih slojeva u okviru naših postrojenja. U saradnji sa vodećom kompanijom postepeno proširujemo poslovanje van domaćeg tržišta na susedne države: Hrvatsku, Severna Makedoniju, Grčku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Bugarsku, Rumuniju i Češku republiku. Niz uspešnih projekata i zadovoljstvo kupaca ukorenjuje našu reputaciju i kvalitet za osvajanje poznastva novih tržišta. Od 2015. godine saradnjom sa domaćom vojnom industrijom Jugoimport SDPR J.P. nastavljamo osvajanje tržišta poput Ruske federacije, Bangladeša, Azerbedžana i Alžira. Pozitivna iskustva i poznastva svih novih tržišta je ostvarila nezaboravne trenutnke koji su utemeljili ambiciju za stvaranje i pravljenje jake porodične firme kao i brenda za buduće generacije.

Uspon poslovanja omogućio je da se proizvodni kapaciteti prošire i unaprede, 2014. godine otvoren je novi proizvodni pogon od matične lokacije firme na 6. km udaljenosti u Poskuricama nadomak Kragujevca. Prema potrebama proizvodnje 2016. godine osposobljavamo namensku farbaru i peć za polimerizaciju za elektrostatičko farbanje prahom. Prvobitna proizvodna lokacija od 2018. godine objedinjuje proizvodni proces firme nabavkom apkant prese, makaza i krzalice za obradu limova.

Uz sve veće potrebe i kompleksnije zahteve integrisali smo od 2008. godine niz dobavljača opreme koji su proširili naše mogućnosti i tehnološke inovacije. Porodične firme automatskih transportnih sistema „KEWESTA“ GmbH (Nemačka) i „CALDAN“ GmbH (Danska) omogućila su kompleksa kretanja i manipulaciju radnih komada u svim smerovima, pravcima i neprilagodljivim radnim prostorima. Dobavljači komponenata procesne opreme FESTO, WEISHAUPT, SCHIENDEL, SIEMENS, VEOLIA, EUROHEAT, ELPIS, IGMAR, SAPI, RÖSLER, ABB itd…. pružili su neverovatnu podršku i sprovođenje svih novih tehnoloških inovacija koja su bila dostupna na tržištu, gde je naš uspeh zajednička pobeda osvajanja tržišta sa renomiranim brendovima.

U cilju proširenja svesti i znanja o tehničkim mogućnostima uređaja kompanije WAGNER GmbH 2020. godine otvorili smo tehničko-demonstrativni centar za tehnologiju farbanja i nanošenja zaštitinih slojeva svih vrsta tečnih i praškastih boja.

Raznoliki usponi i padovi početnih poslovanja su napravili pravac za stabilan i ukorenjen model poslovanja sa pozitivnim ishodom neprestanog rasta i napredka. Firma MATIĆ INŽENJERING projektovala sebi cilj i misiju da sa svojim proizvodima izgradi efikasna i multi- funkcionalna postrojenja koja mogu imati široku primenu u tehnologiji nanošenja zaštitnih slojeva u svim branšama industrije. Mreža ostvarenih projekata približiće nas ostavrivanju vizije globalnom smanjenju zagađenosti životne sredine i poboljšanju energetske efikasnosti u delatnosti površinske zaštite. Mali koraci i velike ambicije omogućili su uticajni faktor na tržištu procesne opreme za površinsku zaštitu projektovanje pravca za još dugi niz godina poslovanja.

Naš sistem rada

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Tehnološka poboljšanja u segmentima mehanike, elektronike, hemije i fizike utiču na tehnologiju ...

ŽIVOTNA SREDINA

Usled velikih klimatskih promena i rigoroznih regulativa u cilju očuvanja životne sredine ...

NAMENSKA REŠENJA

Svaki projekat je jedinstveno rešenje. Projektovanje opreme prema potrebi i nameni kupca ...

SERVIS I ODRŽAVANJE

Servisni tim uvek stoji na raspolaganju oko svih nejasnoća i zastoja sa ...
0+

Projekata

0+

Klijenata

0%

Realizacija

Fun Fact Image

Firma"Matić inženjering" d.o.o. počela je sa radom u aprilu 1997. godine, sa sedištem u Kragujevcu, Republika Srbija.

Footer Logo

Zašto baš mi

"Matić inženjering" d.o.o. trenutno posluje na teritoriji Srbije, Grčke, Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Rusije, Nemačke i Poljske. Rezultat višegodišnjeg rada je isprojektovano i pušteno u rad preko stotinu postrojenja.

irma "Matić inženjering" d.o.o. je generalni zastupnik firme J. WAGNER GmbH (Markdorf) - vodeće svetske firme za proizvodnju i distribuciju celokupnog programa za farbanje u svim industrijskim granama.

  • Globalno orjentisani
  • Sertifikovani inženjeri
  • Brza realizacija
  • Visok kvalitet